Бившият зам.-министър Красимир Катев с условна присъда

Окончателното решение на ВКС влезе в сила
2 юни 2020 13:33,
22
Бившият зам.-министър Красимир Катев с условна присъда
Снимка: БГНЕС

Влезе в сила определеното от Върховния касационен съд окончателно решение, с което е осъден бившият заместник-министър на финансите Красимир Катев от състав на ВКС от 22 май тази година, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Още по темата

С него ефективното наказанието на подсъдимия Катев от 3 години и 6 месеца лишаване от свобода при общ режим, постановено с решение на Апелативния съд във Варна, е намалено от Върховния касационен съд на 3 години лишаване от свобода с петгодишен изпитателен срок. С окончателното решение на ВКС останалата част от решението на Апелативния съд във Варна остава в сила, а именно Катев е лишен от право да управлява МПС за 6 години.

В тежест на признатия за виновен за тежката катастрофа, отнела живота на двама млади мъже, и причинила средна телесна повреда на тъщата на заместник-министъра, са направените по делото разноски над 10 000 лева по време на двете разглеждания на делото в Добричкия окръжен съд, в Апелативния съд във Варна и във Върховния касационен съд.

52-годишният Катев е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Добрич за това, че на 22 август 2012 г. на кръстовище за кариера „Момчил“ в посока Балчик при управление на автомобил „Фолксваген туарег“ нарушил правилата за движение. Подсъдимият навлязъл в лентата за насрещно движение с висока скорост и при почти челен удар в автомобил „Опел вектра“ по непредпазливост причинил смъртта на неправоспособния му водач. По-късно починал и неговият спътник. И двамата мъже от опела са били без предпазни колани.

Возещата се в автомобила на заместник-министъра негова тъща получила средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на лъчева и лакетна кост.

Ефективна присъда за тежкото пътнотранспортно произшествие е произнесена от състав на Добричкия окръжен съд на 1 юли 2016 г. при повторното разглеждане от първоинстанционния съд. С нея Катев е осъден на 4 години лишаване от свобода, които трябва да изтърпи в затворническо общежитие от открит тип. С присъдата е лишен и от право да управлява МПС за срок от 6 години.

По-късно въззивната съдебна инстанция го осъжда на 3 години и 6 месеца затвор при общ режим.

След повече от седем години Катев окончателно е признат за виновен
и осъден условно от състав на Върховния касационен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Стависки Спиртомера преди 3 години
Ми невинен е човека! Ми кво-двама от лошия матрял. Голема работа...Кокошкара фана ли некоа кокошка или мисирка поне...
19
0
 
5
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Условна присъда с изпитателен срок значи : няма да лежи сега!Ако направи нещо и го осъдят за каквото и да е по време на изпитателния срок - ще лежи ефективно и двете присъди!Условно може пак да го осъдят след 5 години, като изтече изпитателния срок за тази! Ако естествено направи нещо за съд и го хванат!Тогава ще му мислят - рецидив ли е, не е ли рецидив!Изобщо : "по лошо от зае++++би"!
18
0
 
1
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
тотално се омотахме вътре ли ще бъде отвънка лиако е вътре след 10 отпуски и една година по късно ще е вънка за примерно поведение
17
0
 
5
 
! Отговори
? преди 3 години
Какво значи условно? Ще отиде ли в зад решетки или не?
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Описаното тук илюстрира напълно живота в къщата за прасета, моята Родина!Единственото от което съм щастлив е, че разкарах детето си оттук преди доста години.
15
0
 
13
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
"След повече от седем години Катев окончателно е признат за виновен и осъден условно от състав на Върховния касационен съд."Но коммент за "независимия" Български съд !!!Пак предлагам Българските политици да не се съдят, щото само пари на вятъра хвърляме
14
0
 
2
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 7 и 8По-добре не!С такива редки л+++на само ще се омажете и вие!А вие имате ли този ресурс да дадете на съдията златна писалка?!
13
0
 
9
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Д-р ИсняПроверих! Същия е! Дано тъщата да е жива и здрава - поне тя да му надроби да си хапне! То се вижда, че за такива като тоя , Местан, Стависки съда е един! А за бай Онзи от Горно *** с двете утрепани кокошки на пътя - друг!За такива мога да кажа само едно:"Краденото не стига трето коляно"!Децата и внуците му ще издухат всичко! За правнуците няма да има!
12
1
 
6
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
До а президента кога? Аз бих добавил и А Ивайло Московски кога? А онова *** дето уби детето кога?
11
0
 
8
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Д-р ИсняАко е същия оня Катев, за който писах - няма нищо чудно! Сигурно съдията е подписал със златна писалка!
10
0
 
9
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Не беше ли този същия дето с Милен Велчев и царския син ни направиха "врътката" с БРЕЙДИ облигациите!Да ни припомни някой със сигурност знаещ, моля!
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално, нали е от Шайката.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги трябва да се гледа полезното...При това положение има бая екс управници, които ме дразнят. Причаквам ги с колата да излязат от тях, газ през жертвата, после крокодилски сълзи "без да искам", след 10 години я ме осъдили я не и животът си тече.
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако го видя този, обещавам да му размажа физиономията. Съдът може да се чувства свободен да ме осъди условно за тази духовита проява.
6
0
 
11
 
! Отговори
Д-р Исня преди 3 години
Тоя Катев утрепа двама човека...утре може и да пропуши и пропие. Поройник. Само бели прави. Добре, че нищо сериозно не е направил, за да му дърпат ушите.
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Условно....
4
0
 
21
 
! Отговори
баси жестокия съд преди 3 години
Такова убийствено размахване с пръст за двойно убийство няма и в Америка!Горкия човечец,чак ми се дорева!
3
0
 
21
 
! Отговори
Д-р Исня преди 3 години
Какво значи условно...8 години влачене...Абе, то в България е много лесно да утрепеш човек!!! Почти нищо не струва!
2
2
 
14
 
! Отговори
съдия преди 3 години
ами трябва да осъдим някой. Избираме предимно замове и шматки, че ни е по-лесно. За големите момчета се искат неща, с които ние не разполагаме
1
0
 
25
 
! Отговори
Ха преди 3 години
Нагла работа. Няма какво друго да се каже.